Tartalom

2008. augusztus 31., vasárnap

Márk aktuális zenekaros hírlevele

Kedves Mária Zenekar!

Kedves Mindenki!

Kedves Radnai Lilla, Horváth Anna, Varga Vero (hegedű),
Alföldi Eszter, Guld Veronika (cselló),
Varga Orsi, Radnai Réka, Schumicky Erzsi (fafúvók),
Guld Bence, Bartal Gergő, Bartal Miki (rézfúvós szekció),
Ther István, Zajkás Ágoston (gitár, basszusgitár),
Oláh Pityesz, Ther Palkó (ütősök),
Bárdonicsek Stella és Alföldi Péter (billentyűsök)!


Szép és hosszú lett a névsor, és még nem teljes! Most, hogy már a nyár végén vagyunk és az első őszi találkozásunk is közeledik, gondoltam írok néhány hasznos információt Nektek!
Két hete olyan leveleket kaptatok tőlem, amiben személyesen szólítalak meg Benneteket, ill. hangszercsoportonként szóltam hozzátok. Mivel mindezt a teljes társulat valamennyi tagjával megtettem, célszerűbb lett volna, ha több választ kapok, de sosem késő.

Nos, a dolgok jelenlegi alakulása szerint Ti, a zenekar kész az új tagok befogadására, ami a tábori létszámhoz képest még 7-8 főt fog jelenteni! Bizony, nem kevés ez.
Nagy zenekar van alakulóban, sokan leszünk, a német zenekarnál mindenesetre többen. Mindennek sok oka van, leginkább az, hogy hála Istennek, sok lelkes zenész van ebben a közösségben. Másrészt így a zenei dolgokban is több a lehetőség.

Tudjátok, amikor arról volt szó, hogy hangszereljem át a művet, a szerző nemet mondott, de azt hozzátette, készséggel segít nekünk, ha valami kérés adódna.Be kell valljam, lett is szép számmal. A kéréseket pedig mindig úgy kellett indítványoznom, hogy semelyik fél (ti. ő vagy ti) ne sérüljön.
Óvatosan és finoman úgy alakítom át az egészet, hogy bár az írott zene ugyanaz marad, az előadás hozzánk idomul; tesszük ezt olyan apró változtatások által, amiket a musical műfaján belül nyugodtan elkövethetünk.
Mégis mindig egyből kell kiindulni: Mit mond a kotta?

A nagy zenekar zeneileg sok-sok finomságnak ad lehetőséget, ezért bízom Bennetek!


És akkor most hasznos infok, mik történtek mostanában:

1. Móninak Esz-szaxofont keresek. Segítsen, aki tud!

2. Taller Balázs (klarinét) elérhetőségeit nem tudom.Segítséget kérnék Vele kapcsolatban. ELINTÉZVE! (a szerk.:))

3. Basszusgitárosunk Zajkás Ágoston biztos tag, a Szt István Zenekarban játszik, de a 6-7-i hétvégén valamennyit biztosan fog tudni velünk játszani.

4. A 17-es szám ritmusát Pityesz és Palkó ketten fogják játszani, a keresztrefeszítés jelenetét a szerkó mellett kézidobok pörgése is fokozni fogja.

5. Nagy örömömre Stella mégis tud jönni 6-7-én. Alföldi Péter nem jelentkezett, kérlek hívj fel: 20/530-8797!6-7-én beszéljük majd meg, h kinek mi lesz a dolga a billentyűkön.

6. Megismerkedtem a koreográfusunkkal, Hegyi Benjaminnal, sőt, voltam már táncpróbán is! Jó volt látni, hogy a kórista kislányok milyen ügyesen vették az első fordulatokat! Sok munka áll előttük!...

7. Szövegkönyvet készítek. Igénylés esetén még lehet jelentkezni.

8. Próbára aki tud, kérem most is hozzon kottaállványt + ceruzát !

9. A 6-7-ei próbára mindannyiotokra számítok. Mellékelem a próbarendet, tekintsétek irányadónak.Kérem, jelezzétek, hogy tudtok-e jönni?
10. Ami a legfontosabb:
ALÁBBI SZEREPLŐK HIÁNYOZNAK:

GÁBRIEL, JÁNOS, PÉTER, EGY FÉRFI, HÁROM CSILLAGÁSZ.
VALAMINT 4-5 KÓRUSTAGRA IS SZÜKSÉG VOLNA.

Kérlek Benneteket, segítsetek megtalálni azokat, akik vállalnák. Gábriel kivételével mind kis szerep és mind csak szöveges, énekelni egy hangot sem kell.

Visszajelzést kérek, ki tud 6-7-én jönni? Próba Budaörsön lesz, szombaton 9-16-ig és vasárnap 9 órás szentmisét követően késő délutánig.

Remélem minden fontosat megírtam.Mindenkinek jó készülődést kívánok,várom válaszaitokat!
Szeretettel,

Márk

2 megjegyzés:

idézet írta...

Móninak az Esz szaxofon szintén kipipálva!
Várom a hétvégi próbát!

Guld Bence írta...

Én ott leszek és a trombitám is!
Az a kérdésem, hogy lesz-e hangosítás a hétvégén (elsősorban a többi hangszerre gondoltam... :P)
Mindenkinek kellemes iskolakezdést (akinek nem inge ne vegye magára :P )